4 Faktorer, därför får du avslag på din låneansökan

FÖR ATT DU SKA FÅ DIN låneansökan godkänd så krävs det förstås att du uppfyller lånegivarens krav. Man kan också uttrycka det som att du måste ha en tillräckligt hög kreditscoring för att få låna. Det finns också flera grundläggande krav (vid sidan om de rent ekonomiska), som ålder och krav på att du kan identifiera dig.

Här följer några av de vanligaste orsaker till varför du får avslag på din låneansökan.

1. Du har betalningsanmärkning.

En del (men inte alla) kreditföretag ger automatiskt avslag på din låneansökan om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Detta är inte så konstigt. Om du inte har skött dina betalningar tidigare, så är detta förstås en tydlig indikation på att du inte är en ideal låntagare.

2. Du har inte tillräckligt hög inkomst.
I samband med att du lämnar din låneansökan så görs en så kallad kreditupplysning. Visar denna att du har en för låg deklarerad inkomst, så kan du få avslag på din ansökan. Exakt var gränserna går, och hur mycket pengar du måste tjäna varje månad, är upp till varje enskild långivare att sätta. För nya kunder som vill ta mikrolån upp till 5000 kr brukar gränsvärdet för årsinkomst ligga någonstans runt 25000-40 000 kr. Men, som sagt, detta är olika beroende på vilket låneföretag du väljer.

3. Du har inte löst tidigare lån.
Om du redan har ett lån hos kreditföretag som du inte har löst än, så är det ovanligt att du får ta ytterligare ett lån.

4. Ålder och ID.
Ålder är en grundläggande faktor i sammanhanget. Du måste vara minst 18 år för att få ingå i avtal om att låna pengar. Det är alltså minimumgränsen. Många låneföretag har dock satt gränsen vid 20 eller 21 år.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes