När är det ekonomiskt att ta ett snabblån?

DET TILLHÖR DEN STÄNDIGT återkommande listan av åsikter, inte minst i media, att det alltid är extremt dyrt och ofördelaktigt att ta ett snabblån. Vilket förstås är rent nonsens. Det beror ju helt och hållet på i vilken ekonomiskt situation du befinner dig och vilka möjligheter du har att låna pengar.

HELA POÄNGEN med snabblån och mikrolån är ju att du ska kunna låna direkt, utan krångliga omvägar och . Och det är också just i detta avseende som snabblån fyller en given funktion i vår ekonomi.

Låt oss ta ett exempel. Låt säg att det är den 5:e september. Av någon anledning har du fått en oförutsedd avgift (exempelvis en bil som måste repareras) på 4000 kr och du har för närvarande inte utrymme för denna extrasumma i din ekonomi. Du kan heller inte vänta med att betala avgiften tills den 25:e september, då du får lön. Om du inte betalar skulden innan den 15:e september, så riskerar du att hamna hos Inkasso.

Så – vad göra?

ETT VANLIGT alternativ är förstås att låna av släkt eller vänner. Detta är dock en lyx som alla inte har tillgång till. Att ta ett “vanligt” blancolån är heller inte en bra lösning, eftersom du då måste låna en mycket större summa pengar än vad du behöver. Samt att det kommer ta minst en vecka innan pengarna finns på ditt konto.

Och det just vid ett sånt här tillfälle som ett snabblån kan vara ett utmärkt, och högst ekonomiskt försvarbart, alternativ. Det finns ju till och med kreditföretag som erbjuder nya kunder första lånet utan ränta. Ett exempel är Vivus.se som lånar ut upp till 6000 kr utan ränta till nya kunder.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes